Moldova

Descoperă Moldova

Moldova

Moldova este o țară mică din Europa de Est. Solul bogat și climatul continental temperat cu veri calde și ierni blânde au făcut ca țara să fie una dintre cele mai productive regiuni agricole, încă din cele mai vechi timpuri, și un furnizor major de produse agricole din sud-estul Europei. Solul fertil al Moldovei produce fructe, legume și produse cerealiere și una dintre cele mai importante industrii ale țării este industria vinicolă, pentru care Republica Moldova este cunoscută cu mult dincolo de granițele sale. Timp de mulți ani, producerea vinului în Moldova a fost ocupația de bază a populației.

VINĂRIA CRICOVA

Cricova reprezintă cel mai mare complex subteran, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense şi vinurile excelente. Istoria acestui loc uimitor datează din 1952.

Castel MIMI

Castel Mimi este recunoscut drept cartea de vizită a Moldovei, una dintre cele mai importante atracții turistice din țără, ce a reușit să adune oaspeți din peste 80 de state ale lumii.

Cetatea Soroca

Cetatea Soroca este un monument istoric unic în arhitectura construcţiilor defensive ale Moldovei medievale. Aceasta a fost înălțată de Ștefan cel Mare în ultimul sfert al secolului al XV-lea

Hanul lui Hanganu

Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău și este alegerea perfectă pentru o vacanță liniștită, plină de emoții și energie pozitivă.

Conacul lui Manuc Bei

Construit la începutul secolului al XIX-lea, în anul 1816, Conacul Manuc Bei este un monument de arhitectură aflat în raionul Hâncești din Republica Moldova, care are o istorie bogată.

Mănăstirea Țipova

Cea mai mare mănăstire rupestră ortodoxă din Moldova, considerata și una dintre cele mai mari din Europa. Mănăstirea uimește prin dimensiunile ei și prin mulțimea de încăperi în interior.

Mănăstirea Saharna

Situat la cca. 110 km nord de Chisinau, pe malul drept al raului Nistru, manastirea „Sfanta Treime” de la Saharna este pe buna dreptate considerata printre cele mai mari centre de pelerinaje

Conacul familiei Balioz

Conacul lui Carabet Balioz este un monument de arhitectură de importanță națională din satul Ivancea, raionul Orhei, construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Vinăria Mileștii Mici

Galeriile subterane Mileștii Mici sunt sunt situate la o adîncime de până la 85m și reprezintă cea mai mare rețea de galerii cu cea mai numeroasă colecție de vinuri din lume.

Vinăria Asconi

Întreprinderea Asconi a fost fondată în anul 1994 şi reprezintă o afacere de familie. Vinăria întreprinderii se află în zona centrală a Moldovei, s. Puhoi, raionul Ialoveni.

Complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi

Complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi deține o varietate de servicii, prin care fiecare oaspete va găsi o ocupație pentru suflet .

Defileul Duruitoarea Veche

Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca o aşezare străveche din epoca de piatră. Ea constă din trei încăperi cu lungimea totală de 49m, lăţimea de 5-9m.

Lacul Beleu

Lacul Beleu este un lac natural din lunca Prutului, în sudul Republicii Moldova. Cercetările au arătat, că lacul Beleu poate fi considerat în această rezervaţie un laborator natural ecologic.

Casa-muzeu Alexandru Donici

Casa-muzeu „Alexandru Donici” este un muzeu de rang național din satul Donici. Acesta este casa în care s-a născut poetul fabulist basarabean/moldovean Alecu Donici.

Casa-muzeu A.S.Puşkin

Este o valoare internațională, un loc special în care marele scriitor rus și-a creat operele. Este un complex alcătuit din patru camera, restaurat de recent.

Complexul turistic Epoca de piatră

Complexul turistic construit în stâncă și conține două săli de degustație, iar în viitor va include 15 numere de hotel și zona Wine-SPA.

Eco Resort Butuceni

Eco Resort Butuceni este situat intr-un loc pitoresc , care fascineaza cu peisajel sale. Este o zona stincoasa cu teritorii nemarginite verzi pe marginea riului Raut.

Pensiunea Casa Veche

Pensiunea „Casa Veche” este o fuziune dintre modern și tradițional și păstrează elementele autentice ale zonelor rurale ale țării.

Chateau Vartely

„Château Vartely” este în topul vinificatorilor moldoveni cu un complex turistic cu o arhitectură deosebită și prezintă un adevărat deliciu peisajistic.

Vinăria ATU

ATU Winery este prima vinărie urbană din Moldova. Situată în Chișinău și cu ciclul complet de producere, vinăria este deschisă pentru vizite și evenimente pe tot parcursul anului.

Pădurea Domnească

Rezervația „Pădurea Domnească” este amplasată în lunca râului Prut și este unică prin biodeversitatea ei, tipurile de soluri și vegetație, relief. Este cea mai bătrână pădure din ținut .

Orheiul Vechi

Orheiul Vechi constituie cel mai important sit cultural din Moldova, aflându-se în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO

IA MANIA festivalul artelor născute din tradiții

IA MANIA a fost fondat în 2013, pentru a promova bluza tradițională, brodată manual, și pentru a susține artizanii care au grijă să păstreze această tradiție. Evenimentul este organizat pe malul râului Nistru și adună pe stadionul din satul Holercani zeci de artizani cu obiecte confecționate manual, zeci de bucătari cu rețete tradiționale, muzică și dans, ateliere, animație și alte activități.

La vatra olarului Vasilii Gonciari

Te interesează artizanatul și tradițiile? Olăritul este unul dintre meșteșugurile arhaice ale tradițiilor culturale ale Moldovei. În satul Hoginești locuiește unul dintre cei mai valoroși olari din Moldova. Vasilii Gonceari a moștenit olăritul din strămoși. Aici vizitatorii pot cumpăra oale, suvenire și obiecte de uz casnic. Copii pot încerca meseria olarului în cadrul atelierelor. Gastronomia tradițională, folclorul și dansul sunt nelipsite din atmosfera târgului.

HODINA

picnic colectiv și experiențe în natură cu peste 70 de artizani și producători locali, bucătărie vegetariană și pescărească, degustări de vinuri, zeci de ateliere pentru părinți și copii, DJ și muzică live, și multe alte activitați.

LUPTA VINIFICATORILOR competiție autentică în etapele de producere a vinului

Să vizitezi Moldova și să nu ajungi pe la Purcari? Château Purcari este locul unde tradiția întâlnește peisajele de poveste. Aici ai șansa să descoperi că vinul e, totuși, o poezie. Lupta Vinificatorilor este o aventură care te va introduce în procesul de producere a vinului, din momentul culesului de struguri și până la aplicarea etichetei pe sticlă.

DOR CĂLĂTOR

festival de muzică în aer liber cu instrumentiști tineri și faimoși veterani ai scenei autohtone

VINOPERA eveniment cu recital de muzică și vin nelimitat Castel Mimi

Notele muzicale ale celebrelor lucrări clasice capătă gust! Notele gustative ale vinurilor „Castel MIMI” se transformă în sunet! O seară de vineri poate deveni o frumoasă poveste sub cerul liber, într-un anturaj feeric, alături de prieteni, familie și cele mai dragi persoane ție. Te invităm la VinOPERA, o petrecere în aer liber la Castel Mimi, cu multă muzică de calitate și vinuri de excepție! În programul evenimentului veți putea asculta compoziții clasice, folk și rock.

PURCARI WINE RUN

Purcari Wine Run este o cursă unică de tip trail, care se desfășoară pe teritoriul vinăriei Chateau Purcari. Aici te așteaptă reliefuri frumoase, la diverse înălțimi, terenuri imprevizibile, și multă viță-de-vie. La fiecare 2 kilometri sunt amenajate pit- stopuri, denumite în cinstea celor mai faimoase soiuri de vin: Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio, Rose, unde alergătorii pot să se alimenteze cu fructe, să se hidrateze cu apă și desigur să deguste diverse soiuri de vin.

CRICOVA MUST FEST

MUST FEST celebrează anotimpul de glorie al viței de vie. Vizitatorii evenimentului au parte de excursii prin renumitele crame subterane, paradisul vinurilor roșii, albe, seci ori spumante, unde aproape fiecare soi are propria stradă. Plimbările pe strada pietonală subterană – Legenda Plaiului, sunt acompaniate de tulburel, muzică live, reprezentări artistice, și proiecții de film.

BOSTANIADA festival etno-gastronomic

Bostaniada te invită la sărbătoarea roadelor toamnei și a splendorii acestui anotimp, printr-o expoziție deosebită a celor mai mari și ciudați dovleci, mesteșuguri inspirate din natură, muzică live, paradă de costume, concursuri, jocuri, sculpturi din dovleci, precum și degustări de vin și bucate de casă. Festivalul va culmina cu Rugul Satului.

ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI cea mai mare sărbătoare a tradițiilor vinicole

Să vezi Ziua Vinului și să te îndrăgostești pe veci de Moldova! Ziua Națională a Vinului în Moldova este evenimentul care îți va oferi mai multe motive să rămâi plăcut uimit.Sărbătoarea se desfășoară și la vinăriile din țară, fiecare încercând să pregătească un program atractiv, cu multe promoții. Moldova e mult mai savuroasă la început de octombrie, iar indicele de mândrie crește văzând cu ochii. Cel mai bun vin e când vii în Moldova!

MARATONUL INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU

Maratonul Internațional Chișinău adună anual peste 17 000 de persoane din 50 de țări ale lumii. Doritorii vor participa la câteva etape ale maratonului, iar la linia de finiș pe toți participanții îi așteaptă o medalie de participare, iar pe învingători – premii valoroase.