Găsește-ne pe facebook
  • Звони: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Украина

Ucraina

Ucraina  este o țară în Europa Orientală. Are frontieră cu Rusia - în nord-est, Belarus - în nord, PoloniaSlovacia și Ungaria - în vest, România și Republica Moldova - la sud-vest, Marea Neagră și Marea Azov - la sud. Capitala Ucrainei este orașul Kiev. Suprafața Ucrainei fără Republica Crimeea și orașul Sevastopol este de 576.683 kilometri pătrați iar numărul locuitorilor de 46.044.000. Ucraina este a 14-a tara dupa popularitate, are orase mari si frumoase centre arhitecturale istorice. Orasele importante din Ucraina sunt Kiev(capitala Ucrainei), Odessa se considera ca (Perla Marii Negre), Lvov un oras mare si frumos.

Kiev

Capitala Ucrainei este la Kiev, cel mai mare oras al tarii si un important centru cultural, stiintific si industrial al Europei de Est. Orasul detine cateva din cele mai vechi lacasuri de cult din fostul spatiu sovietic, unele din acestea datand din sec XI. Manastirea Lavra Pecerska sau Lavra Pesterilor, e un loc de pelerinaj foarte popular si cuprinde ateliere de pictura, muzee, chilii, un Seminar Teologic si Academia de Teologie.

Pecherska Lavra

Cea mai veche artera din oras este Bulevardul Khreschatic, de-a lungul acestuia putand fi vazute Piata Basarabiei, Piata Independentei, renumita datorita Revolutiei Portocalii, cu un mall gigantic si Ukraina Shopping Centre, Palatu Postei si Obeliscul construit cu ocazia celebrarii Ucrainei.

                                                                                 Odessa

Odesa sau Odessa  este un oraș ucrainean situat în nord-vestul Mării Negre și reședința Regiunii Odesa. Populația număra, în anul 2004, 1.012.500 de locuitori. Odesa este cel mai mare port maritim din Ucraina și o importantă stațiune turistică.In Odessa se afla cele mai renumite plaje din Ucraina, asa ca Arcadia, Delfin, Lanjeron.unde este plina de turisti adunati din cele mai diverse colturi ale lumii. O alta importanta a Ucrainei sunt Muntii Carpati unde amatorii de schiuri pot schia in regiunea Bucovel

                                                                              Bucovel.

  

Zapada, partie si multe distractii te asteapta la BUKOVEL! E locul ideal pentru a-ti petrece timpul liber intr-un mod vesel, sanatos si inconjurat de oamenii dragi si multa zapada!

Ucraina mai este cunoscuta si prin statiunile sale balneare, la care se aduna oameni din toate colturile lumii.  cele mai importante statiuni sunt din Truscovets,Odessa,Sergheevca, Morshin si altele.

                                                                              Truscovets

 "Truscovets " este una dintre cele mai mari stațiuni din Ucraina, care deţine sanatoriile "Kristall", "Vesna", "Almaz", "Rubin", "Yantar" şi "Berezka", care poate găzdui mai mult de 4000 de turişti. 

Infrastructura este  formată dintr-un complex de vile confortabile, un centru de cultură, restaurantul "Grand-Yidalnya", 19 fântâni şi pompe care transportează apa minerală în camere, 5 centre medicale printre care și centru modern de diagnosticare şi reabilitare  SPA "Med-Palace".

Efectul apei, în combinaţie cu alţi factori de vindecare naturala, cum ar fi bai minerale, ozocerite şi fizioterapie, tratează:

  • bolile inflamatorii cronice ale rinichilor,
  • ficatului şi hepatobiliare,
  • boli metabolice, inclusiv diabetul zaharat, si multe altele.

Salinitatea scăzută, prezenţa ionilor activi şi componentele organice au un efect benefic asupra intestinelor şi rinichilor, efect antiinflamator. Proprietăţile curative ale apei "Naftusya" sunt un tratament medicamentos de succes pentru pacienţii cu patologii ale sistemului urinar. Izvoarele de ape minerale Truskavets pot trata cu succes bolile concomitente ale tractului gastro-intestinal, hepatice şi ale tractului biliar, precum şi infecţii ale tractului respirator superior"Truscovets"  are ca angajați specialiști de înaltă calitate, care oferă servicii la un nivel cit mai înalt.

Morshin

Morșin (ucr. Morșin un oraș de provincie în regiunea Lviv Ucraina, la răsărit de Carpați, este bine cunoscut ca una dintre cele mai bune și promițătoare stațiuni balneologice din Ucraina. Orașul este situat la coastele muntilor Carpati la o inaltime de 340 metri deasupra marii. Se deosebeste de clima moale si peizajele sale fermecatoare. Vara in Morsin este racoroasa,  si placuta din cauza muntilor. Iar Toamna  este lunga si calda.  Lunile de toamna si vara sunt bune pentru inot in lac, plimbari prin padure si jocuri sportive. Morsina are o varitate de ape minerale care sunt folosite in tratamentul diferitor boli cronice, de stomac, pancreas, boli ale rinichilor si cailor urinare, Precum si dereglarile matebolismului, este bine venita apa din izvorul nr 4. 

Hmelnik

 Hmelinik (ucr. Хмільник un oraș de provincie  în regiunea Vinița din Ucraina, centrul administrativ al Hmelnițki de statistică. Este o statiune balneara care aduna turisti din toate colturile lumii, este cunoscuta prin sanatoriile sale vestite care este cunoscut in tratarea diferitor boli.  Este situat în partea de nord-vest, regiunii Vinița, la 67 de kilometri de la Vinița  Locul de amplasare Хмельника: pe malul râului Sud, Bug și Хвороса, 65 km. de la regional orașul Vinița, 245 km de la capitala Ucrainei - Kiev.
Populația Хмельника - 28270 (ucraineni - 95.3%). Suprafața orașului hop-gradina - 2050 ha
Povestea Хмельника. Prima mențiune documentară despre orașul - 1362, (Магдебурское dreptul de a - 1443 curent).
Codul telefonic Хмельника +380 4338. Cod poștal Хмельника - 22000.
Ziua orașului hop-gradina - 22 septembrie.   A primit dreptul  Magdebur al orasului în anul 144