Găsește-ne pe facebook
  • Sună-ne: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Ce trebuie să știi despre Muntenegru!

MUNTENEGRU – ŢARA MUNŢILOR ÎNTUNECAŢI ŞI A APELOR ALBASTRE!

Daca nu sunteti adeptul vacantelor ALL inclusive cu marea la 10 m si farfuria si paharul la 3 m, va recomand sa mergeti in Muntenegru.

Muntenegru iti va oferi posibilitatea si satisfactia petrecerii unei vacantei intr-un loc de o frumusete unica. Vei fi coplesit de peisaje de o diversitate uimitoare, de la plaje cu nisip fin si soare imbietor la munti inalti presarati cu lacuri cu apa. Muntenegru, este cunoscuta si drept “Perla ascunsa a Marii Adriatice”.

   

Este unul dintre puţinele locuri unde, dacă stai la un hotel pe plajă poţi merge la drumeţii în munţi sau chiar la alpinism. Chiar dacă veţi spune că sunt multe ţări care au munte şi mare în acelaşi loc, tot voi încerca să te contrazic:
Şi asta cu un singur argument! Ai parte de un litoral frumos alături de munţi relativ mici şi nu foarte sălbatici. În Muntenegru munţii sunt foarte înalţi, solicitanţi si plini de trasee.

   

Zonele sunt foarte frumoase, pline de obiective turistice, majoritatea naturale, care merită vizitate.

  
 

Cele mai frumoase staţiuni din Muntenegru: 

Plaja din statiunea Becici are o lungime de aproximativ 2 km, cu ape curate si intrare lina in mare, Becici fiind o statiune ideala pentru familiile cu copii. Plaja din Becici, considerata a fi una dintre cele mai mari si mai frumoase plaje din partea de sud a Marii Adriatice. 

   


  
 

Budva este cunoscut pentru orașul vechi conservat foarte bine, plaje, arhitectura mediteraneană și pentru viața de noapte. Spre deosebire de restul destinațiilor muntenegrene, Budva este un oraș aglomerat și plin de viață.


  

Plaja Petrovac Staţiunea cu cea mai pitorească plajă, cu mici insuliţe presărate dincolo de golf şi crestele înalte, este recomandată familiştilor. Nisipul este roşiatic şi fin, iar apa este limpede ca lacrima. Şi ea se numără printre cele mai frumoase staţiuni din Muntenegru.

 
  

Hoteluri in Muntenegru - Noul val de hoteluri moderne şi-a făcut apariţia acum ceva timp, Vilele şi apartamentele  ce oferă cazare cu toate conditiile necesarea sunt  variante mai ieftine. De exemplu un tur cu autocarul de 8 zile/7 nopti cu cazare intr-o vila sau pensiune cu toate comoditatile: TV, frigider, balcon, baie propriewi - fi gratuit  + 4-5 excursii gratuite incepe de la 179 €/pers!  
   

90 % din turisti care vin in muntenegru aleg sa se cazeze in vile si apartamente dotate cu bucatarie unde pot gati orice bucate sau sa se alimenteze in oras. Preturile la produse alimentare in magazine sau piete sunt accesibile. Exista o mare varietate de produse autohtone, naturale, ecologice. Brinzeturi, carne, legume si fructe exotice, vinuri bune si desigur produse de mare . 

Cafenele si restaurante  – daca alegeti cafenele si restaurante la citeva sute de m de plaja veți reuși să vă potoliți foamea cu 5 euro de persoană, dacă mergeti la un restaurant pe prima linie desigur va fi mai scump si veti cheltui in jur de 20-25 eur/pers pentru un meniu cu trei feluri de mâncare, ceea ce mi se pare mai mult decât acceptabil. Berea locală este și ea destul de ieftină, o halbă variind ca preț între 0,90 și 1,50 de euro, în funcție de marca pe care o alegeți.


 

Pentru cei care vor să mai ciugoale câte ceva, prețurile la fructe și legume sunt apropiate de cele de la noi din supermarketuri, numai că au o calitate mai bună, indiscutabil. Fructele nu costă mai mult de 1 – 1,10 euro pe kilogram, dar dacă alegeți ceva mai consistent, brânza locală este extrem de bună  și costă undeva la 4,50 de euro .

 

Moneda naţională este euro, aşa că nu sunt probleme la schimbul valutar.

Când m-am apucat să descriu această destinatie, eram hotarita să fie cât mai scurtă. Dar mi-a fost greu, deoarece sunt multe de spus şi oricum nu le-am atins pe toate. Dar, dacă ai ajuns aici înseamnă că te interesează aceste locuri şi vrei să le vizitezi.

Daca nu sunteti adeptul vacantelor ALL inclusive cu marea la 10 m si farfuria si paharul la 3 m, va recomand sa mergeti in Muntenegru.

Te încurajez să faci acest lucru!