Găsește-ne pe facebook
  • Sună-ne: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

Italia

Italia este o ţară predominant muntoasă (cu excepţia Câmpiei Po, în nord), situată între Munţii Alpi şi centrul Mării Mediterane. Teritoriul său cuprinde şi insulele Sicilia, Sardinia şi Elba, precum şi alte 70 de insule mai mici. Peninsula Italică înglobează şi două mici state independente: Vaticanul, Roma şi Republica San Marino.Principalele sectoare economice ale ţării sunt turismul, moda, industria tehnologică, industria chimică, construcţiile de autovehicule şi industria alimentară. Regiunile din nordul Italiei se situează printre cele mai bogate zone ale Europei.Arta culinară italiană este printre cele mai rafinate şi variate din Europa – de la aromele picante din zona Napoli şi Calabria şi mâncărurile cu sos pesto din Liguria, până la brânzeturile şi risotto-urile din Alpii italieni.

Obiective turistice 

Biserica Santa Maria Maggiore

  

Biserica Santa Maria Maggiore este una dintre cele patru mari biserici din Roma, construita in anul 352 dupa Cristos si dedicata Sfintei Marii. Lacasul a fost ridicat dupa ce Papei Liberius i s-a aratat in vis Maica Domnului, care l-a indemnat sa faca o astfel de constructie.

Colosseum

  

Colosseumul ramane cea mai vestita si mai mare arena construite vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero ca urmare a influientei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice. 
Termenul de Colosseum provine de la statuia colosala - de 36 de metri - care il reprezenta pe Nero in chip de zeu al soarelui, odinioara amplasata langa amfiteatru, demolata ulterior. Nu numai statuia, dar si amfiteatrul era o priveliste grandioasa.

Columna Lui Traian

  

Columna lui Traian a fost ridicata intre anii 106-113 d.C. pentru a onora victoriile imparatului Traian in Dacia. Aceasta columna era situata in forumul lui Traian (forum ce abia fusese inaugurat in acele vremuri) si inconjurata de cladiri. O spirala de reliefuri este gravata de jur imprejurul coloanei. Banda de reliefuri are o lungime de peste 180 de metri iar latimea sa variaza de la 60 de cm jos pana la 120 de cm in varf. Pe columna exista peste 2000 de personaje gravate in scene ce descriu povestea celor doua razboaie romane din Dacia dintre 101-102 si 105-106. Scenele incep cu soldati romani care se pregatesc pentru razboi si se termina cu dacii alungati de pe taramul lor de bastina. Columna lui Traian este formata din 29 de piese de marmura alba, cea mai mare dintre ele cantarind aproape 77 de tone. Basoreliefurile nu au fost mereu albe; initial acestea au fost poleite si ca multe alte monumente romane, divers colorate. 

Fontana di Trevi

  

 Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasa fântână arteziană din Roma. Acest monument impresionant domină micuța piața Trevi situată in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr. ce se numește Aqua Virgo.Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) și aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.Figura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doicăluți de mare. Unul dintre cai este nărăvaș iar celălalt este calm și supus. Aceștia simbolizează dispoziția fluctuantă a mării.

Bazilica Sfântul Petru din Roma

  

Aceasta cladire mareata este centrul crestinismului. Opulenta interiorului sau sta marturie pentru bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea. Imparatul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locatia a fost aleasa simbolic, pe locul in care Sfantul Petru, unul dintre apostoli, a fost ingropat in anul 64 d. Ch. Un mic altar exista deja in locul respectiv, dar acesta a fost inlocuit cu biserica ce a fost finalizata in anul 349 d.Ch.La jumatatea secolului al XV-lea basilica se afla in ruina si Papa Nicolae al V-lea a ordonat restaurarea si largirea bisericii conform unui plan al lui Bernardo Rossellino. Dupa moartea acestui papa, lucrarile au fost oprite. In 1506, Papa Iulian al II-lea a pus piatra de temelie a unei noi basilici ce urma sa fie cea mai mare din lume. Papa Iulian al II-lea l-a numit pe Donato Bramante drept arhitect sef al noii Basilici. In 1546 Michelangelo a fost numit arhitect sef al Basilicii San Pietro si a ajutat la proiectarea domului. Au existat temeri ca acesta va muri inainte de a fi domul terminat, ceea ce s-a si intamplat, insa constructia era deja destul de avansata si a putut fi finalizata si fara ajutorul lui Michelangelo. In 1564, Michelangelo a murit, la varsta de 88 de ani cu numai trei saptamani inainte de a 89-a sa aniversare. In 1626, biserica a fost sfintita si inaugurata oficial iar de atunci Basilica San Pietro a fost centrul crestinismului, atragand pelerini din toate colturile lumii.