Găsește-ne pe facebook
  • Sună-ne: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

Turcia

Turcia ocupă Asia Mică şi o mică porţiune din Europa. Suprafaţa Turciei este de 783.562 kmp. Turcia este marginită la vest de Marea Egee, la nord-vest de Marea Marmara, Grecia şi Bulgaria, la nord de Marea Neagră, la sud de Irak, Siria şi Marea Mediterană şi la est de Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Iran. Chiar daca Istanbulul (fostul Constantinopol) este cel mai mare oraş al ţării, primul preşedinte al republicii Turcia - Mustafa Kemal Atatürk - a ales Ankara, un oraş interior din regiunea Anatolia, ca şi capitală a ţării, în anul 1923.Locaţia Turciei, la intersecţia dintre Europa şi Asia face din această ţară un loc de o importanţă geostrategică semnificativă. În plus faţă de locaţie, economia în creştere şi iniţiativele diplomatice a condus la recunoaşterea ei ca lider regional al Orientului Mijlociu. Mai nou, turcii se luptă pentru a obţine recunoaşterea oficială din partea Europei, aşteptând să fie inclusă în Uniunea Europeană, pentru care se dovedeşte a fi un potenţial membru de încredere.

Atractii turistice in Turcia

Pamukkale

  

Formatiuni de roca albe in combinatie cu apa minerala calda, izvorand din apropiere, Pamukkale este un loc pe care ar trebui sa-l vedeti mai degraba decat sa cititi despre el. Situat in apropierea orasului antic grecesc Hierapolis, "castelul de bumbac" este format din numeroase terase de travertin, care formeaza o multime de bazine mici, care au fost folosite inca de pe vremea imperiilor grecesti si romane. Aceasta capodopera unica geologica a fost formata cu mai mult de 14 000 de ani in urma de catre mama-natura, iar apa are puteri vindecatoare.

Moscheea albastra

  

Dorind o moschee rivala cuAyasofya, sultanul Ahmet I a construit Moscheea Albastra intre anii 1609 si 1616, aceasta fiind cea mai mare moschee din Istambul. Moscheea Albastra este una din cele mai faimoase atractii ale Istanbulului, fiind singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete), cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un singur minaret. Atunci cand a fost construita s-a dus vestea destul de rapid ca sultanul i-a comandat arhitectului sau, Mehmet Aga, sa faca o moschee cu minarete din aur (altin) dar arhitectul a inteles ca trebuie sa faca sase (alti) minarete. Oricare ar fi fost adevaratul motiv al construirii celor sase minarete, Moscheea Albastra a determinat un scandal imens deoarece Moscheea Haram din Mecca (cea mai sfanta din lume) avea tot sase minarete. In timp, scandalul s-a rezolvat adaugand inca un minaret moscheei din Mecca.

Aspendos, Antalya

  

Minunat si magnific, Aspendos este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice romane din Turcia. Orasul a fost infiintat in secolul 4 î.Hr., dar si-a atins apogeul in timpul domniei imparatului roman Marcus Aurelius. Teatrul are diametrul de aproape 100 de metri si scaune pentru 7000 spectatori. In afara de teatrul vechi, puteti vizita ruinele agora, apeductul, bazilica si stadionul din aceeasi perioada. Starea de conservare extrem de buna a teatrului antic Aspendos permite organizarea multor evenimente si festivaluri.

Muntele Nemrut

  

Muntele Nemrut nu este o destinatie turistica traditionala. In anul 62 i.Hr., regele Antioh a incercat sa combine diferite religii intr-una singura, si a ordonat poporului sau sa construiasca nu numai un mormant pentru el, dar si pentru mai multe statui ale zeilor greci si persani, precum si pentru membrii familiei acestuia si cateva animale. Cei mai multi istorici cred ca aceasta a fost o incercare de a aduna populatia regatului sau, formata din oameni de diferite religii. Cele mai multe dintre monumente sunt conservate foarte bine, chiar daca acestea au cazut de la locurile lor originale. O vizită in Muntele Nemrut va fi o experienta coplesitoare.

Muzeul Sfanta Sofia

  

Una dintre marcile Istanbulului, vechea bazilica patriarhala ortodoxa a fost construita in secolul 6 pentru imparatul bizantin Iustinian si a servit ca un templu crestin pana la invazia otomana, in secolul al 13-lea. Dupa ce a fost transformata in moschee, Sf. Sofia este acum unul dintre cele mai interesante muzee din Istanbul. Maretia cladirii, inaltimea sa si spiritul va va taia respiratia in momentul in care veti intra in aceasta capodopera absoluta. Amestecul intre crestinism si islam nu a fost niciodata atat de divin si uimitor!

Cappadocia

  

Unul dintre artefactele unice ale naturii, Cappadocia este un loc magic cu formatiuni stancoase formate din scari, minarete si coloane. Formarea lor a inceput in urma cu peste 60 de milioane de ani, ca urmare a eruptiei vulcanului si au continuat sa evolueze, conduse de eroziune. Zona a fost sub puterea mai multor conducatori. Inca din secolul al 2-lea i.Hr., crestinii au venit in Cappadocia, in scopul de a se ascunde de soldatii romani. De atunci, multi calugari si pustnici au construit adaposturi in roci. Unele dintre picturile si frescele lor pot fi inca vazute in acest loc ciudat si frumos numit Cappadocia.