Găsește-ne pe facebook
  • Sună-ne: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

România

Autenticitatea, Natura și Cultura sunt cuvintele cheie care surprind esența României, o țară dinamică cu o istorie bogată, o cultură impresionată și inegalabile frumuseți naturale. România este o țară a bisericilor, a mănăstirilor, a blânzilor munți Carpați, intrați în istorie înaintea altora din Europa, datorită bogației lor în aur, a dealurilor acoperite de livezi și vii, a lungilor drumuri de șes ajungând pana la marginea Dunării. Bătrânul fluviu, care formează granița de sud a României, se întinde pe o distanță de 1075 km, formând, înainte de a se vărsa în Marea Neagră, una dintre cele mai sălbatice și misterioase Delte ale lumii. Peșteri și cascade, izvoare minerale, lacuri glaciare, impresionante roci megalitice, chei și pajiști cu narcise sau bujori, râuri pe care pot fi incercate aventuri cu ambarcațiunile moderne, dar și cu plutele - toate acestea înseamnă atracții pentru turiștii de orice vârstă. Vegetația României, care a impresionat din toate timpurile călătorul ajuns pe meleagurile acestei țări, găzduiește plante ocrotite - monumente ale naturii - dar și o faună cu excepționale exemplare de cerbi și ursi, de capre negre, râși, mistreți, păsări, fluturi, etc.

Atracții turistice din România

Sfinxul și Babele

     

Babele și Sfinxul sunt monumente ale naturii situate în Munții Bucegi, care s-au format în urma fenomenului de eroziune eoliană, manifestat prin procese de distrugere (eroziune), transport și sedimentare a materialului rezultat. Cele două formațiuni naturale sunt înconjurate de legende care vorbesc despre transformarea Babei Dochia în stana de piatră sau chiar despre locuri de reculegere ale zeului dac Zamolxe. La "Babele" puteți ajunge din Busteni, cu telecabină. Situat la 2216 m, Sfinxul, atrage prin forma umană pe care natura a sculptat-o de-a lungul timpului. Bine poziționat, cu o privire aspră, el dă impresia că supraveghează acele plaiuri.

Castelul Peleș

          

Castelul Peleș, fosta reședință regală, transformată azi în muzeu, este punctul de atracție nr. 1 al Sinaiei și unul din valoroasele monumente de arhitectură din România.
Construit între 1875-1883, imbină diverse stiluri arhitecturale, predominând elementele Renașterii germane și ale stilului gotic. Arhitecții au folosit totul pentru a imprima splendoare și mareție construcției, decorația din lemn abundând în exterior și interior. Situat într-un frumos parc, Peleșul are 160 de camere și săli în care pot fi văzute diferite obiecte ornamentale, covoare orientale, sculpturi fine din fildeș, tapiserii, mobilier, colecții de arme (sec. XV-XIX), tablouri.

Salina Turda

   

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turişti, sosiţi din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice şi istorice.

Transalpina și Transfăgărășanul

   

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parang de la Nord la Sud fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află, și leaga Localitatea Săliște din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj. Peisajul este mirific, iar diferențele de nivel și serpentinele se constituie într-o provocare atât pentru mașini cât și pentru șoferi.

Castelul Bran

   

Situat la 30 km de Brașov, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, Castelul Bran (castelui lui Vlad Dracu, Dracula) este un important monument național și punct de reper al turismului din România, datorită atât frumuseții lui, a peisajului, cât și a legendei contelui Dracula, al cărui spirit bântuie încă aceste locuri străvechi. Castelul adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeul ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

Cascada Bigar

   

Cascada Bigar se numără printre cele mai deosebite atracții naturale ale județului Caras Severin, fiind declarată rezervație naturală de tip mixt. Cunoscută și sub numele de Izvorul Bigar sau Izbucul Bigar, această încântătoare cădere de apă este apreciată pentru frumusețea sa nu numai în țară, ci și peste hotare, fiind inclusă de către publicațiile internaționale în topul celor mai frumoase astfel de atracții naturale, alături de alte cascade cunoscute din întreaga lume. Izbucul Bigar este amplasat într-un cadru natural ce se bucură de un mare potențial turistic, pe suprafața Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, la o distanță de aproximativ 12 km de Localitatea Bozovici.

Lacul Balea

   

Stațiunea Balea Lac este una dintre cele mai spectaculoase din România, situată la peste 2000 m altitudine în munții Făgăraș. Dispune de aer curat, liniște, peisaje spectaculoase și numeroase obiective turistice. Indiferent de sezon, stațiunea este minunată și pregătită să iși întâmpine turiștii. Iarna, aici se organizează sărbatorile zăpezii. In plus, sezonul rece durează aici aproximativ jumătate de an, astfel că se poate practica patinajul pe lacul Balea, ce ingheață în totalitate.

Parcul Național Retezat

   

Parcul Național Retezat a fost creat în 1935, fiind primul parc național din România, destinat conservării frumuseților Munților Retezat și a patrimoniului floral și faunistic de aici, ca și a peisajului specific de munte înalt. Acesta este situat în partea de sud-vest a județului Hunedoara. Munții Retezat sunt numiți și "Bijuteria Carpaților". Odata ce ai ajuns aici, la peste 2000 m altitudine, cu siguranță vei avea acel sentiment că nu mai vrei sa pleci niciodată acolo jos, în forfota lumii cu poluarea și grijile zilnice. Vârfurile semete, plantele, animalele, păsările, salbele de lacuri ca niște ochi albaștrii, totul este de poveste, de neimaginat.

Orașul Sibiu

   

Municipiul Sibiu a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sasi stabiliți în zonă. Sibiul este plin de obiective turistice și locuri ce trebuie vizitate, majoritatea fiind concentrate în centrul istoric al orașului și în jurul acestuia. Nu aveți nevoie de mijloace de transport, ci puteți străbate pe jos toată partea istorică și respira aerul medieval ce vă va învălui după primii pași.

Palatul Parlamentului

   

Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai interesante clădiri pe care ar trebui sa le vizitezi dacă ajungi în București. Acest edificiu grandios este caracterizat de melanjul arhitectonic deosebit care reunește stilul brâncovenesc și influențele stilului renascentist, germanic și baroc. Cunoscută și sub numele de Casa Poporului, construcția surprinde prin opulența celor peste 1000 de încăperi. De la mobilier din lemn masiv și uși sculptate, la coloane de marmură, de la lustre de cristal, la draperii din matase și covoare imense, această atracție turistică reprezintă un univers al luxului și al extravaganței în care merită să zăbovești câteva ore.

Biserica Neagră

   

Biserica Neagră  este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov. Edificiul a fost construit în jurul anului 1380 în stil gotic. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale ci și prin alte lucruri: astfel, în clopotniță se află cel mai mare clopot din spațiul românesc, un clopot din bronz care cântărește 6 tone.Corul susținut de contraforți exteriori decorați cu edicole care adăpostesc statui de sfinți constituie unul din puținele exemple de acest tip din Transilvania. Colecția de covoare orientale a Bisericii Negre este cea mai bogată de acest tip din România.

Mănăstirea Curtea de Argeș

   

Mănăstirea Curtea de Argeș mai este cunoscută şi sub numele Biserica Episcopală şi reprezintă unul dintre cele mai reprezentative dar şi cunoscute monumente din Curtea de Argeş şi la nivel national. De această mânăstire se leagă legenda ,,Monastirea Argeşului’’ care spune că Neagoe Basarab l-a angajat pe Meșterul Manole să o construiască. Aici se află şi fântâna Meșterului Manole, eroul mai multor balade populare. Împunătorul edificiu se află intr-un parc cu acelaşi nume, la capătul nordic al bulevardului străjuit de tei ce constituie principala arteră a Curţii de Argeş.