Găsește-ne pe facebook
  • Sună-ne: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

                                     Republica Moldova - Țara "Însorită"

Republica Moldova este situată în partea centrală a Europei, în nord-estul Balcanilor.La nord-est si sud este înconjurata de Ucraina iar la vest separată de România.Deşi are o suprafaţă mică, Republica Moldova dispune de un considerabil potenţial turistic– o neobişnuită diversitate de rezervaţii peisajistice şi monumente geologice unice, de valoare europeană şi mondială. De asemenea în Republica Moldova s-a păstrat un important patrimoniu cultural de certă valoare: situri arheologice, case de locuit, conace, cetăţi, mănăstiri şi biserici, lucrări de artă monumentală, monumente şi instalaţii tehnice, ansambluri de construcţie- pieţe, străzi, cartiere, sate şi centre urbane sau zone etnografice cu arhitectură tradiţională.
 Moldova oferă atracţii excepţionale şi experienţe pentru toată lumea, indiferent de momentul când o vizitaţi. Este greu de a găsi altundeva atât de multă frumuseţe naturală, atât de multe atracţii culturale şi atât de multe moduri de a petrece activ timpul liber. Chiar dacă ştiţi deja o bună parte a ţării, există întotdeauna ceva nou de descoperit. Vă invităm să aruncaţi o privire la sugestiile noastre pentru a vă ajuta să decideţi asupra locurilor ce doriţi să le vizitaţi în Moldova.

                                                       Atracții turistice din Republica Moldova

                                                                        Vinăria Purcari

    

Doar la Vinăria “Purcari” veţi simţi legătura dintre timp şi tradiţii seculare, care în ansamblu constituie baza calităţii vinurilor de Purcari.Aici puteţi descoperi misterul galeriilor subterane unde, în butoaie franceze de stejar, sunt maturate vinurile de soi, precum şi vinurile de cupaj “Roşu de Purcari” şi “Negru de Purcari”. Anume aici vinurile ating maturitate, nobleţe şi buchet pentru ca mai apoi să cucerească inimile oamenilor prin gustul lor deosebit, pentru a triumfa la cele mai prestigioase concursuri internaţionale.Galeriile vinăriei adăpostesc o colecţie remarcabilă de vinuri de Purcari, printre care se numără exemplare care datează încă din anul 1948.

                                                                  Cramele de la Cricova

  

Astăzi "Cricova" este un combinat unic diversificat, care produce o gamă completă de vinuri - de la spumantul clasic şi de rezervă  la cele mai nobile vinuri - maturate şi de colecţie.Acest lucru este confirmat de cele mai mari premii  la prestigioasele concursuri internaţionale în Bordeaux, Londra, Champagne, Yalta şi alte concursuri şi evaluări de experţi ai vinificaţiei internaţionale.Subsolul Cricova a găzduit o colecţie remarcabilă de vinuri - vinotecă. Aici, ca într-o origine distinctivă, s-au strîns un adevărat "istoric" al vinurilor, vinuri cu caracter, vinuri unice, care constituie un avantaj extrem de important, nu doar combinatului , ci şi de asemenea, pentru Moldova.
CRICOVA pe dreptate este cartea de vizită al Republicii Moldova, are un potenţial imens industrial şi profesional, reprezintă un important centru cultural - valoare istorică.

                                           
                                                       Cramele de la Mileștii Mici
            
  

Cramele de la Mileştii Mici sunt situate în localitatea cu acelaşi nume, la 20 km de Chişinău. În galeriile de acolo sunt păstrate aproximativ 2 milioane de sticle de vinuri de calitate, a căror vârstă medie este de 20 de ani. Lungimea totală a galeriilor este de aproximativ 200 de kilometri, dintre care 55 km sunt utilizaţi pentru păstrarea şi îmbutelierea vinurilor. Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici” este declarat obiect al patrimoniului naţional al R. Moldova.Sunt pastrate aici colectii de vinuri valoroase, cea mai veche sticla de vin datand din anul 1973 si valorand aproape 500 euro. Vinuri rosii, albe, sau de desert, precum: PinotMuscat,FeteascaTrandafirul Moldovei sau Negru de Purcari, toate sunt pastrate cu grija aici, in pivnite moderne, reprezentand una dintre cele mai valoroase comori ale Basarabiei. Conditiile de pastrare sunt prielnice, la adancimea cuprinsa intre 40 si 80 metri a galeriilor temperatura inregistrand o valoare constanta de 13 grade Celsius.Cramele Milestii Mici, un adevarat simbol al acestor tinuturi, reprezinta o atractie pentru toti turistii care sosesc in Republica Moldova.


                                                               Vinăria Chateau Vartely

  

“Château Vartely” – este o întreprindere tînără de vinificaţie, în sensul bun al cuvîntului, ambiţioasă, situată nemijlocit în zona Orheiului, unde mai trăiesc şi astăzi tradiţiile bogate de cultivare ale viţei-de-vie şi de producere a “băuturii zeilor” – vinului.Compania "Chateau Vartely", va primi ospitalier fiecare vizitator in gospodaria sa vinicola, va transforma degustarea intr-o sarbatoare adevarata pentru cei, care au incercat, cel putin pentru un moment, sa patrunda in tainele acestor bauturi dumnezeiesti. Astfel fiecare vizitator va putea alege pentru sine cel mai potrivit vin. Deoarece in Moldova fiecare vin este inedit. Cunoscatorii vor descoperi buchetul unor vinuri care amintesc dinamismul si rafinamentul dansului moldovenesc. Va vom ajuta sa cunoasteti Moldova, unica tara de pe harta lumii, care repeta prin configuratia sa strugurele de vita de vie. 

                                                                  Orheiul Vechi

  

Este un loc nemaipomenit de frumos: aici Răut se întoarce lin la 180 de grade, înconjurând văile. De pe vârful stincilor se crează imaginea unei cupe adânci. Acest monument neobişnuit al naturii se situează între satele Butuceni şi Trebujeni, a devenit şi atracţie istorică, întrucât chiar şi în timpurile străvechi oamenii stăruiau să ocupe locurile cele mai bune.Pe stîncile din albia Răutului erau săpate o mulţime de peşteri, multe dintre care sînt foarte vechi şi au aproximativ 2 mii de ani. Trecutul acestor peşteri este învăluit de legende, în care faptele istorice se împletesc cu talentul artistic al povestitorilor.


                                                                Cetatea Soroca

  

Cetatea Soroca este o cetate moldovenească din secolul al XV-lea, clădită din piatră de Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru. Cetatea a fost reconstruită ulterior de către Petru Rareș, care a reconstruit zidurile în piatră.Cetatea Soroca este un monument istoric unic în arhitectura construcţiilor defensive ale Moldovei medievale.Dimensiunile şi forma cetăţii Soroca sînt foarte importante pentru înţelegerea originii şi locului ei în sistemul de apărare al Moldovei medievale. Cetatea Sorocii este contemporană relizărilor Renașterii italiene, ea comportă trăsături asemănătoare cu multe dintre cetățile din nordul Italiei (în special cu castelul Caprarola), dar există și destule elemente care le deosebesc. Dimensiunile mici ale cetăţii, diametrul interior egal cu 100 paşi, plasează cetatea Sorocii printre realizările remarcabile ale arhitecturii europene, fiind o mărturie a experienței meşterilor ei în arta construcţiilor.


                                                                  Mănăstirea Hîncu

  

Mănăstirea Hîncu se află în preajma satului Bursuc din raionul Nisporeni, la o distanță 54 km de Chișinău. În anul 1678 și-a început activitatea un nou locaș sfînt, întemeiat inițial ca schit, pe timpul domnitorului moldovean Duca Vodă, purtînd numele ocrotitoarei Moldovei – „Sfînta Cuvioasa Parascheva”. Fondatorul mănăstirii este considerat a fi boierul moldovean, serdarul Mihalcea Hîncu, care a înființat, la rugămintea fiicei sale, o mănăstire de maici.La mănăstire se păstrează o particică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.În preajma mănăstirii se găsesc mai multe izvoare bogate în apă, unul dintre ele are o mineralizare sporită și proprietăți curative. 

                                                                Mănăstirea Curchi

  

 Mănăstirea Curchi este o mănăstire de călugări din Republica Moldova, una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii basarabene. Este situată în Codrii Orheiului, pe teritoriul satului Curchi, raionul Orhei. Ca ansamblu arhitectural s-a constituit în secolele XVIII - XIX. Este compusă din cinci biserici, două clădiri cu chilii, stăreție, mai multe încăperi auxiliare livadă, un schit cu arhondaric aflat la 500 m de Mănăstire și un bazin de piatra.Pe teritoriul Mănăstirii viețuiesc circa 30 de călugări, dar numărul crește pe zi ce trece. Stareț al Mănăstirii este Arhimandritul Siluan, Exarh al Mănăstirilor din Moldova.

                                                               Mănăstirea Căpriana

  

Mănăstirea Căpriana este una dintre cele mai vechi mănăstiri fondate în Basarabia. Este situată în zona centrală a Republicii Moldova, la aproximativ 40 km nord-vest de Chișinău, în ținutul deluros împădurit care purta odată numele de Codrii Lăpușnei. Considerata de mulți istorici, ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, aparținând spațiului cultural românesc.Având statutul mănăstire domnească, așezământul monastic s-a bucurat de grija mai multor domnitori ai Moldovei. Mănăstirea, care a fost construită la început din lemn și a suferit de pe urma năvălirii repetate ale tătarilor sau turcilor. Ștefan cel Mare este ctitorul bisericii din piatră cu hramul Adormirea Maicii Domnului 

                                                Pensiuni agroturistice din Republica Moldova

                                                        Pensiunea Butuceni din Orheiul Vechi

  

Pensiunea agroturistica Butuceni  este situată într-un loc pitoresc, care te încîntă cu peisajele ce se deschid înaintea ochilor. E o localitate cu dealuri stîncoase şi lunci de un verde crud,rîul Răut pare a sta la straja liniştei şi păcii de aici.Satul Butuceni, care ne găzduieşte, se află la 47 de km de la Chişinău (direcţia Nord) şi la 18 km de la Orhei.Gospodarii de la pensiune şi-au propus obiectivul ca oricine ar trece pragul să se simtă ca la mama acasă.Amintirea „lejăncii „unde pare să mai auzi glasul dulce al buneilor ce deapănă poveşti cu Feţi-Frumoşi şi Elene Cosînzene,mirosul bucatelor fierbinţi, abia scoase din cuptor, atmosfera satului medieval în care mai sînt vii tradiţiile poporului nostru, un pahar de vin ce păstrează dulceaţa razelor de soare,ospitalitatea gazdelor – toate vă vor fi oferite în această pensiunea.


                                                              La Hanul lui Vasile

  

Situată în apropierea capitalei, într-un splendid cadru natural, pensiunea turistică „La Hanul lui Vasile” oferă cazare la cele mai înalte standarde de confort, bucate tradiţionale moldoveneşti pentru toate gusturile şi numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber. Pensiunea e înconjurată de un lac natural şi o fâşie de sălcii, care creează un peisaj uimitor şi un mediu perfect pentru a evada din zăpuşeala oraşului.Pensiunea este situată în satul Tohatin, la 3 km de capitală, pe traseul spre Vadul-lui-Vodă, într-o zonă liniştită, în mijlocul naturii. Este accesibilă atât cu transportul personal, cât şi cu cel public.

                                                          Pensiunea "Casa din Luncă"

  

Casa din Lunca este prima pensiune rurala, creata in mai, 2000, in gospodaria familiei Benzin, din satul Trebujeni, judetul Orhei, situat la o distanta de 47 km de la orasul Chisinau si la 18 km de la orasul Orhei. Acest sat este situat pe malul raului Raut, fiind in mijlocul unei minunate rezervatii naturale si in zona istorica cea mai importanta din republica, in apropierea nemijlocita de rezervatia «Trebujeni», care include in sine complexul muzeistic «Orheiul Vechi».