Găsește-ne pe facebook
  • Call us: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Evenimente

                                        Evenimente culturale din Republica Moldova

         

                                              27 August   -   Ziua "Independenței"

Ziua Independenței este ziua națională a Republicii Moldova , în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietica în 1991. Ziua Independenței este celebrată anual, în data de 27 august.În această zi, președintele țarii ține un discurs public, oficialii depun flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și este organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Populația participă la evenimente sportive, expoziții și concerte în aer liber.

                                                  31 August   -  "Limba noastră" 

Ziua de 31 august a fost declarată ulterior sărbătoare legală în Republica Moldova cu denumirea  „Limba noastră cea română”  sau  „Ziua limbii Române” şi se celebrează anual, fiind marcată cu manifestări patriotice prin poezie, cîntec şi joc, prin repunerea în drepturi a vechilor tradiţii populare şi a momentelor care le-a marcat istoria. Sărbătoarea a început sa fie celebrată începînd cu anul 1990, la un an de la evenimentul istoric.

                                                  5-6 Octombrie  - "Festivalul Vinului"

Festivalul Vinului din Republica Moldova, numit oficial “Ziua Naţională a Vinului” se desfăşoară la Chişinău în primul weekend din luna octombrie, la sfârşitul sezonului de cules al strugurilor. Festivalul sărbătoreşte bogatele tradiţii moldoveneşti de vinificaţie care datează din secolul 15. În cadrul evenimentului vinăriile din Moldova îşi prezintă cu mândrie vinurile tradiționale, dar și pe cele rare, dând posibilitate oaspeților să savureze rodul muncii lor. Producătorii au astfel posibilitatea sa observe reacțiile și sugestiile publicului, iar oaspeții evenimentului pot alege din diversitatea de vinuri oferite, pe cele care le sunt pe gust, pentru a deveni parte din colecțiile personale sau licoarea servită la Sărbătorile de familie. 


                                                14 Octombrie   - "Hramul orasului Chișinău"

An de an, în ziua de 14 octombrie, este sărbătorit Hramul oraşului Chişinău – zi frumoasă în care Chişinăul îmbracă haine de sărbătoare şi pe toate străzile capitalei se văd numai zâmbete şi se aud urări de bine dedicate oraşului nostru iubit. Centrul Chişinăului ne bucură pe noi, cetăţenii Republicii Moldova, dar şi pe străinii veniţi de departe pentru a ne fi alături în această zi de sărbătoare, cu expoziţii, concursuri, târguri şi concerte care se termină seara târziu cu focuri de artificii.