Găsește-ne pe facebook
  • Call us: (+373) 78708886 / (022) 90-01-88 / (022) 90-02-88

Despre țară

Austria

Austria este o țară fără ieșire la mare, populată de circa 8,47 milioane de locuitori aflată în Europa Centrala. Ea se învecinează cuCehia si Germania la nord,Ungaria si Slovacia la est,Slovenia si Italia la sud si Elvetia si Liechtenstein la vest. Teritoriul Austriei acoperă 83.879 km² și are o climă temperată și alpină. Relieful Austriei este predominant muntos datorită prezenței Alpilor; doar 32% din suprafața țării se află sub 500 m altitudine, iar cel mai înalt punct al său se află la 3.798 m. Majoritatea populației vorbește dialecte locale austro-bavareze ale limbii germane , ca limbă maternă, iar germana standard este limba oficială a țării. Alte limbi oficiale la nivel local sunt croata si maghiara.

  

Austria se afla pe primul loc in lume in privinta venitului pe cap de locuitor obtinut din turismul international, pe locul 2 din lume ca si locatie turistica si pe locul 10 din lume ca si destinatie turistica.Formarea profesionala si perfectionarea din turism orientata puternic international asigura baza acestor performante in Austria.

Atractii turistice in Austria

Castelul Schönbrunn

  

Castelul Schönbrunn a fost construit ca o resedinta rivala a Versailles-ului, dupa ce a fost distrusa in anul 1683 de turci. Cu toate ca se deosebeste prin stiul artitectural si ornamental, nu il depaseste pe cel francez ca marime.In anul 2006 s-a inregistrat un numar record in vanzarea de bilete de intrare peste 2,5 milioane de bilete, cu 9 % mai mult fata de 2005, pentru a vizita cele 1.441 de camere ale Castelului Schönbrunn.In interiorul Castelului Schönbrunn se afla Gradina Zoologica Schönbrunn, care a fost construita la intiativa lui Francisc I, sotul Mariei Theresa, in anul 1752.

Pesterile de gheata Werfen

  

Eisriesenwelt este cea mai mare pestera de gheata din lume. Este situata in apropiere de Salzburg, langa Werfen - se ajunge pe autostrada A10, iesind catre Werfen (este vis-a-vis de castelul Hohenwerfen). Drumul pana la pestera este superb, puteti admira si castelul de sus.Pentru a ajunge la pestera trebuie sa parcurgeti un traseu destul de lung, care poate fi obositor pentru cei ce nu sunt "antrenati".Intreaga vizita dureaza 3-4 ore, presupune 2 reprize de urcat pe munte si un drum cu telecabina.Intreaga experienta este unica, pestera Eisriesenwelt mai este numita si "lumea gigantilor de gheata".

Zell Am See

  

Zell am See este cunoscuta ca fiind o destinatie montana alpina austriaca cat si a traditiei istorice care dateaza inca din secolul al VIII - lea. Atractia principala este lacul Zell, situat in mijlocul statiunii. In jurul lacului sunt construite numeroase cafenele, baruri, discoteci si restaurante unde puteti incerca diferite specialitati austriece si nu numai. Zell am See face parte din Paradisului Regiunilor Sportive din Europa (Europa Sport Region Ski Paradise) cu numeroase posibilitati pentru schi dar si pentru practicarea altor sporturi: snowboard, sanius, curling, patinaj, hockey, plimbare cu sania, echitatie etc. Alte atractii din statiune: Turnul Kastner, Castelul Rosenberg, Biserica Paris. Datorita amplasatii in apropierea Ghetarului Kitzsteinhorn (3.203 m), Zell am See este o destinatie perfecta pentru iubitorii sporturilor pe zapada pe toata perioada anului. Pe timpul verii, din Zell Am See aveti posibilitatea de a face drumetii in muntii din imediata apropiere, pe renumitele trasee special amenajate, puteti practica mountain biking, alpinism sau sporturi acvatice pe lac. Prin amenajarea mai multor terenuri de golf statiunea a devenit o atractie si pentru iubitarii acestui sport. In Zell Am See gasiti numeroase posibilitati de cazare, de la hoteluri si pensiuni de 4-5* pana la vile si apartamente confortabile.